segítse Társszervezetünk munkáját adóJA 1%-ÁVAL
18933510-2-19

“A magyar emlékezetpolitika egyik legbátrabb, legfontosabb és leghatásosabb intézménye a Trianon Múzeum és a hozzá kapcsolódó Nagy-Magyarország Park. A múzeum tevékenysége nélkül ma valószínűleg másképp beszélnénk a külhoni magyarokról és a kárpát-medencei magyar integráció esélyeiről.”

Mik a Trianon Alapítvány céljai?

– A nemzeti összetartozás érzését táplálni, kapcsolódási pontokat kialakítani a magyarok között, bármerre éljenek is a világban.

– A Trianon Múzeum Alapítvány a Kárpát-medence egyetlen olyan kulturális intézménye, mely az első világháborút követő trianoni békeszerződéssel és napjainkra is kiható következményeivel foglalkozik.

– Állandó- és vándorkiállításaival, valamint kisfilmjeivel ismerteti az országvesztés gazdag és megrázó tárgyi, szellemi hagyatékát, és átfogó tudásanyagot tesz közzé a 20. század első felében lejátszódó, hazánkat érintő történelmi eseményekről.
– Célja megmenteni az utókornak a fakuló családi történeteket és emlékeket, nagyszüleink személyes történeteit.
– A bakonyi 4 hektáros szabadidőparkban kiépülő Nagy-Magyarország Park gyerektáborok, családi nyaralások, valamint nagyszabású rendezvények helyszíne, ahol közösséget talál minden magyar a világ bármely pontjáról érkezzen is.

Mik a jelenlegi tevékenységei?

  • játékos tanórák, múzeumpedagógiai foglalkozások
  • tárlatvezetés
  • Ezredéves Emlékpark kialakítása a Nagy-Magyarország Parkban
  • történelmi kutatás és könyvkiadás
  • kulturális rendezvények, nemzetközi konferenciák
  • gyűjtemény gyarapítás
  • kisfilmek forgatása
  • összművészeti alkotótáborok

Kik dolgoznak az Alapítványnak?

Történészek, múzeológusok, pedagógusok, grafikusok, korrektorok, rendezvényszervezők

 

 

SEGÍTSE A MUNKÁT ADÓJA 1%-ÁVAL

Mire használjuk az 1%-ot?
A nemzeti összetartozás érzését erősítő iskolai oktatási programokra és kutatómunkára.

Érdekességek

Már több száz olyan fényképet kaptunk, amelyek eddig családi ereklyeként ott pihentek valamelyik asztalfiókban, most már azonban vagy az eredeti, vagy a másolat a múzeumunk tárában található. Nagy mennyiségű anyagot sikerült eddig összegyűjteni visszaemlékezésekből, naplórészletekből.

23:59 című kutatási programunk, amelynek célja az 1938-1941 között megvalósult magyar revízió még élő szemtanúinak felkutatása. A kutatás Felvidéken, Erdélyben, Kárpátalján és a Délvidéken keresett fel interjúalanyokat, akik hiteles tanúi az 1938-1941 közötti revíziós eseményeknek.

Egy első világháborús interaktív játék fejlesztése, amelynek kidolgozása és a közoktatási programokhoz kapcsolása a következő évek feladata lesz.

 

Hogyan rendelkezhet adója 1 százalékáról
civil szervezeteknek?

Elektronikusan az e-SZJA webes felületen ügyfélkapus belépéssel.

vagy

Papíralapon az alábbi nyomtatvány kitöltése után:
1. postán
2. lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen
3. meghatalmazott útján

Hálózatunk

trianon muzeum

Trianon Múzeum

“A magyar emlékezetpolitika egyik legbátrabb, legfontosabb és leghatásosabb intézménye a Trianon Múzeum. A múzeum nélkül ma valószínűleg másképp beszélnénk a külhoni magyarokról és a kárpát-medencei magyar integráció esélyeiről.”
magyar hazak halozat

Magyar Házak Hálózat

A Magyar Házak Hálózata a partiumi és erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, őrvidéki magyar közösségek fizikai közelségében, új platformokat kínál fel a döntően már szórványban élő magyar nemzetiségnek és a magyar-magyar, magyar-ukrán, magyar-ruszin, magyar-szlovák, magyar-osztrák, magyar-román, magyar-szerb, magyar-szlovén és magyar-horvát nemzetpolitikai kapcsolatoknak és intézményeknek.
karpatia borhaz

Kárpátia Borház

A Kárpátia Borház a Kárpát-medencei (felvidéki, őrvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és délvidéki ) borvidékek egységes piacra segítését, értékesítését és színvonalas arculati megjelenését segítő vállalkozás. A külhoni magyar történelmi borvidékek bemutatása mellett felvállalja, hogy kiskereskedelmi hálózatában és webáruházában új piacokat teremt a külhoni magyar borászatok számára a Kárpát-medencében és egész Közép-Európában.
karpat medence intezet

Kárpát-medence Intézet

2017-től a Trianon Múzeum tudományos háttérintézményeként megkezdte működését a Kárpát-medence Intézet.
Ossza meg ezt!