A szarvasbőgés a szarvasbikák párzási időszakában kiadott hangja, és egyben a párzási időszak elnevezése is. A hanggal a hímek a nőstényeket terelik, de az egymás közti versengést is jelzi. A szarvasbőgés hazánkban augusztustól szeptemberig hallható, a Bakonyban szeptember elején kezdődik.

Ha szeretne részese lenni a természet őszi csodájának a Bakony legszebb vidékén, foglaljon szállást két éjszakára párjával a Nagy-Magyarország Parkban a szeptember 1 és október 31 közti időszakban csupán 65.000 Ft áron.

Meghívjuk önöket első este egy romantikus gyertyafényes vacsorára, vendégeink egy üveg külhoni borra a Kárpátia Borház kínálatából, amikor pedig másnap felébrednek, reggelit szolgálunk fel a régi időket idéző Kárpátia Étteremben. Délelőtt – ha kedvük támad – tegyenek sétát a 4 hektáros üdülőparkunkban, vagy a Burok völgyben.  Élvezzék zavartalanul a meghitt pihenést mobilmentes környezetben, relaxáljanak ingyen finn szaunánkban, és székely dézsafürdőnkben. A második napon félpanziós ellátást biztosítunk.