Események betöltése
IMG 20211017 130202

Északról délre keleten – novemberi túra a Bakonyban

2021.11.06. @ 09:00 - 16:30

Mivel nagyon népszerű volt a Mészner Viktor túravezető által szeptemberben megszervezett túránk, november 6-án szombaton újabb lehetőség nyílik a Bakony felfedezésére. Ezúttal a Keleti-Bakonyt járjuk be északról dél felé. A közel 20 km-es, délre Bakonycsernyétől Várpalotáig tartó séta az Északról Délre Keleten találó elnevezést kapta.

9 órakor találkozunk Bakonycsernyén a kisgyóni elágazóban a Túra Söröző mellett lévő buszmegállónál. A túra 18,45 km hosszú (335 m szintemelkedéssel) végig kék jelzések mellett halad. Bakonycsernyétől Kisgyónig kék négyzet, onnan a Hamuházig maga az Országos Kéktúra, onnan Királyszálláson át Várpalotáig kék kereszt.

A túra alkalmával érintjük a kisgyóni bányavidéket, megnézzük az erdei szentélyt, a Hamuházat, ami egy egykori mesterség emlékét őrzi, a Hétházpusztai vadászházakat. A Királyszállási emlékparkban ebédelünk, végül a Csörget-völgyön keresztül megyünk Várpalotára a Thury-várhoz, ahova körülbelül 16:30-ra érkezünk. A Nagy-Magyarország Parkba 11,5 km megtétele után érkezünk 13 óra körül. Itt ebédelünk, megnézzük a parkot, a múzeumot, illetve lehetőség lesz a park emlékbélyegzőjével pecsételni.

A túra nem körtúra. Aki autóval jön, Székesfehérváron érdemes parkolni a buszpályaudvar közelében. A 16-os kocsiállásról 7.35-kor indul a komáromi busz, amivel a zámolyi elágazásig kell utazni, majd ott átszállni a 8.09-kor odaérő Budapest-Pápa járatra, ami elvisz Bakonycsernye kisgyóni elágazásig. Aki Budapestről érkezik tömegközlekedéssel a 6.45-kor Népligetből (7-es kocsiállás) induló buszra szálljon fel (további fővárosi felszállóhelyek a Petőfi-híd budai hídfő, Újbuda-központ és Sasadi út).

A túra végén Várpalotáról gyakran indulnak buszok Székesfehérvár felé.

A túra díja ebéddel 3200 forint fejenként, ami tartalmazza a túravezetést, egy ajándéktárgyat, és a meleg ebédet.

Jelentkezés kizárólag e-mailben:

Mészner Viktor: meszner.viktor@invitel.hu

Nagy-Magyarország Park: rendezveny@nagymagyarorszagpark.hu

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2021.11.06.
Időpont:
09:00 - 16:30
www.nagymagyarorszagpark.hu

Helyszín

Nagy Magyarország Park
Királyszállás, Fejér Magyarország + Google Térkép
Telefon:
+36 22 271-090

Szervezők

Nagy-Magyarország Park
Mészner Viktor
Bakonyi Bakancsos