A Nagy-Magyarország Park vendége lesz a Köszönjük Magyarország! program keretében ifjabb Rátonyi Róbert. A november 19-én 18 órakor kezdődő rendezvény Erzsébet-napi vacsoraesttel zárul.

A Fejér megyei Királyszálláson található Nagy-Magyarország Park fontosnak tartja a kulturális értékek közvetítését, ezért is csatlakozott a Köszönjük Magyarország! programhoz.

km logo transzp szines 1024x291 1
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

A kezdeményezés célkitűzése, hogy segítő kezet nyújtson a munkalehetőség és jövedelem nélkül maradt előadóművészek és ezzel együtt a művészeti élményeket, programokat kényszerűen nélkülöző közösségeknek. Az Artisjus díjas jazz zongoraművész ifjabb Rátonyi Róbert a közeljövőben megjelenő Mellifluous című lemez szóló zongora anyagára építette fel egy órás előadását.

A koncert után a Kárpátia Étterem és Kávézó különleges ételekkel és borokkal szolgál azoknak, akik szeretnék megízlelni a Kárpát-medence gasztronómiai különlegességeit.

A jazz-est vendégei számára kedvezményes szálláslehetőséget biztosítunk, ami tartalmazza az aznapi vacsorát (három fogás + egy pohár ital), és a másnapi reggelit.

A csomag ára csak: 14.000 Ft/fő

Vacsora asztalfoglalás, szállásfoglalás: rendezveny@nagymagyarorszagpark.hu, 06 22 223 723

A fellépő művészről:

Rátonyi Róbert az egyik legjelentősebb Artisjus díjas jazz zongoraművész, hangszerelő, zeneszerző. Képzőművészeti tanulmányait a gimnáziumi érettségi után 1977-ben végezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán, ahol Gonda János növendéke volt.

1975 óta szinte valamennyi élvonalbeli jazz muzsikussal játszott. Számtalan tv-, film-, színház- és jazz-zenét komponált, hangszerelt (ebből több mint 350 televíziós produkció).

Olyan külföldi muzsikusokkal koncertezett, illetve dolgozott, mint Lee Harper, Chieli Minucci, Gerald Veasley, Angelika Milster, Ann Malcolm, Marcel Azzola, Charles Fox, Armando Trovajoli, Nigel Kennedy, Peter Erskine, Victor Bailey, Billy Cobham, Eliane Amherd, Willard Dyson. 1991-ben meghívást kapott Gadó Gáborral a Pori Jazz Fesztiválra.

Az utóbbi években a Csepregi-Rátonyi Duo, a Rátonyi Róbert Trio, az E.K. Avenue, a Studio 11 Ensemble, a Jazz Gap, és a Swingirls tagja.

Több nemzetközi produkcióba, illetve színházi előadásra kapott meghívást, írt zenét többek között a Győri Balett, a Theater Auersperg, a londoni Alternativ Hair Show produkció számára is.

Rátonyi Róbert tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, 1997 óta az Erkel Ferenc Zeneiskolában, 2008-tól a Tóth Aladár zeneiskolában oktat.

Saját kompozíciók, közismert feldolgozások, valamint ismertebb és kevésbé ismert jazz standardek díszítik repertoárját.

A koncertet csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők hallgathatják meg. Az Erzsébet-napi vacsora asztalfoglalásához, és szállásfoglaláshoz nem szükséges az igazolás.

Ossza meg ezt!