Október 16-án szervezi meg a Gaja-völgy Egyesület azt a teljesítménytúrát, melynek egyik ellenőrző pontja a Nagy-Magyarország Park területén lesz.

Különleges környezetben a Bakony déli részén, a szépséges Burok-völgyben található a Nagy-Magyarország Park. A túrázók kedvelt pihenő helye, hiszen a piros és a kék túraútvonalak ölelik körül. Nem véletlenül választották a szervezők a parkot „checkpointnak” a következő Tés Római-fürdő teljesítménytúrán, ráadásul egy találó szlogent is találtak: „A Bakony… vele nem lehet betelni!”

A szervezők célja, hogy két külön világot mutassanak meg, az egyik a Gaja-patak szurdokvölgye, ahol a túra egyik legszebb látványossága a Római-fürdő található, a másik a Tési-fennsík, ahol egykor királyok vadásztak. Az útvonaltól függően a túrázók érinthetik többek közt a Gróf Széchenyi Zsigmond kilátót, a Római-fürdőt, a jásdi Szentkutat. A Nagy-Magyarország Park mellett is elhalad a túra, valamint érinti a megkapó hangulatú Hamuházat.

A Gaja-völgy Egyesület 2015-ben rendezte meg első alkalommal a Tés Római-fürdő teljesítménytúrát, a 2021-es már a hetedik a népszerű sportesemény sorában.

Ossza meg ezt!