Gyalogtúra

„Indulj el egy úton…”

A parkból induló és azokon haladó turista útvonalak számos lehetőséget kínálnak a túrázók számára, hogy még felfedezetlen kincsekre leljenek.

Burok völgy, medvehagyma
burok volgy tura ingyenes 6

Burok-völgyi túra

A park kapujából nyílik a Burok-völgy ritka természeti jelenségeket mutató sziklás hasadéka. Környezetétől eltérő klímája, viszonylagos elszigeteltsége, botanikai és zoológiai érdekességek kincsestárává teszik. A völgynek érintetlen őserdei hangulata van. A mintegy 12 km-es főága Királyszállástól Bakonykúti községig terjed. Számos mellékvölgyeivel több, mint 25 km-t tesz ki az 50-90 méter mély, sok helyen függőlegesen meredek sziklafalakkal határolt, vízfolyás nélküli szurdok. A völgy-fő és a végpont szintkülönbsége kb. 200 m. Évszázadokon át királyi vadászterület volt.

maderspach

Csörgey-Maderspach emléktúra

Királyszállástól délre a Széphegy-dűlő irányában megtekinthető vitéz Csörgey Károly tábornok obeliszkje, amely egy tragikus eseménynek állít emléket. 1928 júliusában a Várpalota mellett fekvő lőtéren helyezett használatba egy titokban fejlesztett különleges ágyút, mely a próba során felrobbant, megölve Vitéz Csörgey Károly tábornokot és bajtársait. Pár száz méterre pedig a Maderspach Viktorról (magyar mérnök, sportoló, vadászati szakíró) elnevezett kilátóról figyelhető meg a környező táj.

batorko

Bátorkői gyalogtúra

Királyszállástól 4,5 km-re található Bátorkő vára, amely elementáris erővel idézi fel számunkra a középkor hangulatát.

sobri joska barlangja

Betyár-túra

Királyszállástól induló hosszú túra útvonal, amely a legsűrűbb erdőségeken keresztül vezet egészen Sobri Jóska barlangjáig. Ha a környéken kalandozik, akkor már érdemes egyben megtekinteni a Rigó lyukat, az Üreget és az Alba Regia forrást is.
bcsernye 1n

Tűzköves túra

Királyszállástól induló 5,5 km-es gyalogtúra a bakonycsernyei Tűzköves-árokba, mely hazánk legismertebb jura időszaki ammonitesz-lelőhelye.

Gyalogtúrákról galéria

Nézze meg a gyalogtúráinkról készült képeinket

Mit kínálunk még?

Nézze meg további ajánlatainkat
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Ossza meg ezt!