osztálykirándulás

Tanulás a fák árnyékában a környezettudatosság jegyében

A Nagy-Magyarország Park idén is feledhetetlen élményekkel várja az iskolákat! A Bakony kapujában található szabadidőpark igény szerint egy vagy többnapos tanulmányi- és osztálykirándulásokon is korcsoportonként kidolgozott programokkal várja diákjaikat.

A Trianon Múzeumba és a Nagy-Magyarország Park kiállítására látogató szervezett iskolai csoportok az ország minden pontjáról ingyenesen utazhatnak vonattal a várpalotai vasútállomásig.

IMG 20210908 140406

Ajánlott foglalkozások iskolás csoportoknak

A trianoni békediktátum története – interaktív foglalkozás

A foglalkozás részei: prezentációs előadás, amely magában foglalja Trianon előzményeit, a diktátum aláírását és következményeit, majd a résztvevők játékos feladatokat oldanak meg, a tanultak elmélyítésére.
A foglalkozás időtartama: 60 perc

Utazások a Kárpát-medencében – interaktív földrajzóra

A Trianon Múzeum által készített “Peti utazásai Nagy Magyarországon” című kisfilm megtekintése, majd történelmi Kincskereső játék a park területén.
A foglalkozás időtartama: 60 perc

Túraútvonalak a Bakonyban – vezetett túra

Ajánlott életkor: 10-18 év. Foglalkozásunk keretén belül elméleti megalapozást nyújtunk rövid erdei sétákhoz és komolyabb, hosszú gyalogtúrákhoz egyaránt. Beszélünk a környék látnivalóiról, nagy csokorban mutatva be a Bakony csodáit. Mindenkit megismertetünk az erdei etikettel, a turistajelzésekkel, a környék flórájával-faunájával. Az érdeklődők megtudhatják azt is, hogy mik a feltételei egy igazán jó, vérbeli táborozásnak.

Beszélgetés a múltról korhű környezetben

A várpalotai Trianon Múzeum gyűjteményéhez kapcsolódó előkészítő foglalkozások. A helyszín a várpalota tőszomszédságában fekvő Királyszállás, ahol őseink is előszeretettel időztek (a környék évszázadokon át királyi vadászterület is volt).

A közeli turistaútvonalakon keresztül megközelíthető a Burok-völgy, hazánk egy igen érdekes, ritka természeti jelenségeket mutató természetvédelmi területe. Mikroklímája, viszonylagos elszigeteltsége, botanikai és zoológiai érdekességek kincsestárává teszik. Hamvas Béla filozófus írja a Bakony című esszéjében: „A hegységek általában földrajzi helynevek. A Bakony nem az. A Bakony a magyar számára és elsősorban mítosz.”

A XXI. században a környezettudatos nevelés kiemelten fontos, prioritást élvező pedagógiai feladat. Éppen ezért erdei iskolai programunk lehetőséget biztosít a tanulásra és a játékra egyaránt. Szakmai nyelven szólva a hangsúly a holisztikus ismeretszerzésen van, a tanulási helyzetek pedig hatékonyan fejlesztik a divergens gondolkodást.

A minimum négy órás, de akár egy egész napot is kitöltő rendhagyó foglalkozásunk alatt a diákok megismerkednek az „erdei etikettel”, a tájékozódás technikáival, a környék flórájával és faunájával egyaránt. Az erdei vezető és a kísérő szaktanárok segítenek az összegyűjtött élményanyag feldolgozásában és értékelésében. A biológiai és földrajzi ismeretszerzésen kívül a hozzánk látogató tanulók a hagyományos csapatépítésbe is betekintést nyerhetnek hagyományos játékok, indulók, dalok megtanulásával, továbbá a cserkészetnél is alkalmazott gyakorlati, túlélési technikákra is szert tehetnek.

Galéria OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOKRÓL

Nézze meg osztálykirándulásokról készült képeinket

Mit ajánlunk még?

Nézze meg további ajánlatainkat
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Ossza meg ezt!